DISTRICTSFINALE HOOFDKLASSE LIBRE bij ZBC!!

Op vrijdagavond 15 maart en zaterdag 16 maart wordt de districtsfinale hoofdklasse libre gespeeld bij ZBC. Vrijdagavond beginnen we om 19.00 uur en zaterdag om 10.00 uur. De algehele leiding is in handen van Bob Brinkers en de wedstrijdleider tijdens de finale is Gerard de Jong.

De deelnemers moeten 150 caramboles trachten te maken. We hebben een interessant deelnemersveld met vooral voor de ZBC onze favoriet Pieter Augustijn. Pieter komt binnen op tweede plaats met een moyenne van 7,820.

De favoriet is ontegenzeglijk de heer Haveman van KBC 1911 uit Kampen. Hij heeft een moyenne van 10,980. De moyennegrenzen voor de hoofdklasse liggen tussen de 7,000 en 11,000. Dus dat belooft wat. 

Dan doen twee oudgedienden (met alle respect) mee van DOS uit Hattem. Twee spelers die in vroegere tijden niet koud of warm werden van de bovenstaande moyennegrenzen en daar zelfs ver bovenuit stegen. Het zal beslist de moeite waard blijken om naar Henk Fijn en Henk van Rijssen te gaan kijken.

Een goede bekende die al jaren stapje voor stapje steeds beter wordt is de sympathieke Alex Mooiweer uit Zwartsluis. Hij komt binnen met een moyenne van 7,431, maar pas op Alex is een van de weinigen die momenteel een hoger moyenne speelt in de competitie (8,697). Alex is kennelijk in vorm.

Districtsfinale-libre-hoofdklasse-seizoen-2018-2019

Van links naar rechts: arbiter Peter Lutz (achtergrond). Erwin Oosterkamp, Alex Mooiweer, Pieter Augustijn en Henk Fijn.

De grote onbekende voor de organisatie is Wilfried Godschalk uit Vledder. Zijn moyenne is 5,228. Laten we hem maar benoemen als gevaarlijke outsider, want vergis u niet, Wilfried speelt boven de 0,7 driebanden. Botsende speelstijlen leveren vaak spannende duels op.

De bondsarbiters zullen zijn: F. Verbaan, Jan Mensing en H. de Keyzer

Onderstaande ZBC’ers zullen hen hierbij assisteren:

Perluka  J. Reinders G. Eikelboom B. Brinkers H. v. Bree, L. Honigh  
Brinkers T. Buter L. Honigh J. Reinders J. Loch en H. v. Bree

Dinie staat achter de bar; dus het toernooi kan niet meer kapot.

Lex Honigh