Binnensportlocaties worden gesloten, uitgezonderd van sluiting zijn locaties voor topsporters, voetballers van Eredivisie en Eerste Divisie en voor topcompetitie
 
14 december 2020
 
Helaas stijgt het aantal coronabesmettingen de afgelopen weken zodanig dat de druk op de zorg teveel toeneemt. Het kabinet heeft daarom vandaag besloten tot vergaande aanvullende maatregelen.  
De maatregelen:
 
Deze maatregelen gelden vanaf 15 december 2020 om 00:00 uur en zullen in ieder geval gelden tot en met dinsdag 19 januari 2021. Op 12 januari volgt weer een persconferentie.
  • In Nederland geldt het dringende advies zoveel mogelijk thuis te blijven en te werken, en niet naar het buitenland te reizen.
  • Binnensportlocaties worden gesloten.

Mogelijk enig perspectief voor bepaalde groepen

Ondanks de oproep om reizen en verplaatsingen zoveel als mogelijk te voorkomen is enig perspectief geboden voor buurthuizen waar activiteiten voor kwetsbare personen georganiseerd worden. In diverse buurthuizen staan biljarts waar activiteiten voor ouderen plaatsvinden om eenzaamheid tegen te gaan. Aan beheerders van buurthuizen het advies om hiervoor in gesprek met de gemeente te gaan.
 
Ook is er enig perspectief voor topsporters, trainingslocaties en locaties sommige topcompetities. Of en welke ruimte dit biedt voor onze topsporters, locaties en competities zoals de eredivisie wordt de komende dagen met NOC*NSF onderzocht. Als daar meer nieuws over is zullen we dat meteen publiceren.
 
Onze wens
 
Wij wensen tijdens deze moeilijke periode iedereen veel kracht, sterkte en gezondheid toe. En doen de oproep om in contact te blijven met team- en clubgenoten, bel elkaar af en toe en houd contact!